Fotografující gurmáni.
Čecha poznáš všude, zatímco šlachovití Helmuti a uschlé Gertrudy sportovně vymetají kdejakou zvlášťnost na břehu moře, Taliáni za sebou vláčící svoji kuchařku a matku je¨jich dětí usmívají se na kdejakou sukni a ustašovští Chorvati kují zas nějaké pikle, sedí rodilý Češi u sklenky piva jako zde na ostrově v Jaderském moři.
Není nic lepšího než dobře prorostlý, uipravený a dobře upečený vepřový bůček.Znám jej z nesčetných příprav. Výborný je například obalený v česnekový šál a upravený jako roláda za studena - ha.
Hedvábná polská omáčka je opravdové umění kuchařinky.Základ je vývar,perník sušené švëstky, povidla,hrozinky a mandle. Pak výborný knedlík a vařený jazyk.Ochutnejte!
Nakrájená anglická slanina, sýr a slanina, silně vychlazené pivo a přikusovat jako jablko cibuli, múže být něco lepšího?
Plzeň to je báseň sama o sobě.
Pro ty nedochůdné, diaetáře,svobodou žijící anarchisty a zelinkáře je také mnoho dobrot,broskve z kterých prýští chutná sladká voda jen do nich kousnete. Žádné chudinky seschlé na vietnamském trhu, ale broskve druhu Amsendend přezrálé na stromě naší zahrádky nedaleko Prahy.
Chladivý meloun takhle je nejlepší v horkém léte, na Vánoce je lepší zalitý rumem, který se v množství l litru napíchá do dužiny melounu a pak zraje do Vánoc.Přírodní bouwle.
Voda pro dietáře,přírodní destilovaná energií nabitá z elektrického drátu je jistě lepší než všechny ty alkoholy a nápoje - jak pro koho.
Zvlášť vytíženým a věčně mladým mistrům se doporučuje strava ve formě pilulí. Je to rychlé, levné, moderní a pro fotomistry leckdy jako jediná inspirace k omračující tvorbě.
Pro šetřili a dietáře je nevhodnější tato lžíce. Ušetříte.
Co nemůžeš usuš.Leckdy i ta tvorba pak vypadá jako mumie, sušená ,bezbarvá a beztvará, kam se ztratily barvy a tvary?
Nahoře to je květina po dietě.
Leckterá nechutná moravská vína je možné zlepšit tím, že je vylepšíme oky olivového oleje, stejně tak všechny kořalky, hned se promění v nápoje nebývalých chutí.A je to dobré na žlučové kameny, zcela se rozpuštějí, jen to dělá pak problémy s utíráním.
Víno je dobré v jakékoliv formě,bílé i červené,červené i bílé.
Ta barva měruněk, to je skoro jako dokonalá barva dobře usmaženého řízku!
Není nad dobře připravený telecí řízek s okurkou.
Já raději než dietě dávám přednost řádně usmaženému řízku na trojtuku.To už většina našich hospodyň, jestli ještě vůbec nějaká , nezná. Tak to je jedna třetina popuštěného másla, jedna třetina loje a jedna třetina sádla.Tři minuty se to smaží po pokličkou pak se obrátí a tři munuty se smaží bez pokličky.
Slanou vodu je nutné ředit. Zdá se že pro Středoevropana je k tomu nejlepší používat lehká německá piva,dobře chlazená v čistých sklenicích, pak je to ono.
S novým rokem se nám zase dostává silvestrovská lahůdka ve formě dobře uvařeného ovaru s křenem a hořčicí - je to přímo léčivá kombinace na koci roku.
Náhledy fotografií ze složky Chuť vůně a jídlo vůbec